Press "Enter" to skip to content

Nu sunt erou, sunt un moldovean expirat

Cine ar fi crezut că am să ajung ziua aceasta. Mare plăcere de moldoveni nu am, dar totuși, cât nu aș zice, fac parte din ei. Nu sunt vinovat că m-am născut în Moldova, oricum îmi iubesc locul unde am crescut.

Sunt și eu un exemplu tipic de moldovean plecat peste hotare. Am lăsat părinții, prietenii și ulițele* care-mi poartă amintirile pentru o viață mai buna. Avem o țară frumoasă și cât de straniu nu ar suna pentru cei care mă cunosc, dar sunt atât de mândru când vorbesc străinilor despre ea. Îmi iubesc plaiul, dar nu și compatrioții.

Moldovenii sunt oameni, dar numai nu în Moldova. Am încercat cu ceva timp în urmă să schimb această țară minunată, dar într-un final fac parte și eu din diasporă.

În diasporă moldovenii sunt mai raționali, uneori prea naivi, dar totuși au putere și curaj să lupte. Adevărat, nu poți fi erou când lupta nu o porți în câmpul de bătălie. E foarte ușor să fii în diasporă și să strigi că ești cel mai puternic, cel mai bun moldovean din toți, fiindcă, libertatea de aici nu are nici o consecință.

Nu sunt erou, sunt un moldovean expirat. Am ajuns în situația când mă simt fără puteri. Pur și simplu într-o secundă ai ajuns un cetățean al nimănui. Republica Moldova m-a expirat. Nu are nevoie de mine, fiindcă, ceea ce-mi doresc nici într-un caz nu coincide cu ceea ce-și dorește Statul.

Sunt trădat.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *